31-12-2012 Wie heeft dit jaar de grootste brandstapel ?
 Dick Teske 2012 UPDATE Foto's oud en nieuw op Scheveningen.

De oud en nieuw viering is dit jaar op Scheveningen erg rustig verlopen. Klik op de foto links voor een sfeerverslag van de opbouw brandstapels op het Zuider en op het Noorderstand, de brandstapel zelf en de Unox Nieuwjaarsduik, gefotografeerd vanaf de inmiddels failliete Wandelpier.

 

31-12-2012 MiddelHulpverlening Waldeck Pyrmontkade
 Foto's Dick Teske 2012 Bij een aanrijding tussen twee personenauto's op de Waldeck Pyrmontkade ter hoogte van het Sweelinckplein zijn tenminste twee gewonden gevallen. De brandweer moest beide auto's openknippen om de slachtoffers te bevrijden waardoor men opschaalde naar een Middel HV.

De inzittenden zijn met ambulances naar het ziekenhuis vervoerd. De Waldeck Pyrmontkade in de richting van Scheveningen was geruime tijd afgesloten ivm het verkeers technisch onderzoek door de politie.

17-12-2012 Zeer grote brand Dr Lelykade
 Foto's Dick Teske 2012 Maandagavond rond negen uur is er brand uitgebroken in een pand aan de Dr. Lelykade in Den Haag (Scheveningen). In het pand zat een duivenwinkel. Een bovengelegen woning kon tijdig worden ontruimd. Er deden zich geen persoonlijke ongevallen voor.

De brand werd ontdekt door de beheerder van de voormalige winkel. Hij belde direct de brandweer. Aangekomen bleek de brand te groot te zijn geworden voor n wagen. Hierop werden direct meer mensen en voertuigen opgeroepen. Door de complexiteit van het pand was het niet mogelijk om snel bij de brandhaard te komen. Door het inbrengen van veel water kon de brand uiteindelijk worden geblust. Een opslag van een roeivereniging, de duivenwinkel, een cafe en een garagebedrijf liepen aanzienlijke schade op.

Een aantal duiven konden worden gered. De bewoners van het bovengelegen pand zijn opgevangen. Voor hen is door de gemeente een slaapplaats geregeld.
 
17-11-2012 Intocht Sinterklaas 2012
 Foto's Dick Teske 2012 Afgelopen zaterdag arriveerde de enige echte Haagse Sint weer in de haven van Scheveningen. Het lijkt wel of het elk jaar drukker wordt want ondanks de kou en de mist waren er weer duizenden mensen met hun kinderen naar de haven gekomen of stonden langs de route van de rijtoer. Ook Prinses Mxima was weer aan de haven aanwezig met haar drie kinderen, de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane.

Klik links op de foto van wat havenplaten, alsmede de intocht gefotografeerd vanaf de Frederik Hendriklaan.

12-11-2012 Twee doden bij dramatisch ongeval Carnegieplein
 Foto's Dick Teske 2012 De 26-jarige bijrijdster van een snorfiets die maandag 12 november betrokken raakte bij een ongeval op het Carnegieplein is woensdag 14 november aan haar verwondingen bezweken.

Bij een aanrijding maandag 12 november met een tram overleed die avond de 27-jarige snorfietsbestuurder. Zijn 26-jarige bijrijdster raakte bij het ongeval zwaargewond. De snorfietsbestuurder en zijn bijrijdster reden omstreeks 21.35 uur op het kruispunt Carnegielaan/Burgemeester Patijnlaan. Op dat moment reed daar ook de tram die uit Scheveningen kwam. De tram was passeerde het kruispunt, toen de snorfiets met daarop de twee Hagenaren kwam aanrijden. Ze zagen de tram vermoedelijk over het hoofd en probeerden nog uit te wijken. Tijdens deze uitwijkmanoeuvre raakte de tram de zijkant van de snorfiets, waardoor deze omviel. Politieagenten waren op de plaats van het ongeval en reanimeerden beide slachtoffers. De 27-jarige bestuurder overleed korte tijd later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. ZIjn 26-jarige bijrijdster bezweek woensdagavond aan haar verwondingen. De verkeerspolitie onderzoekt de zaak.
 
09-11-2012 Integrale controle Dr Lelykade
klik voor meer foto's  Dick Teske-2012 Vrijdagavond organiseerde politiebureau Scheveningen ism Douane, RDW, Rijks en Gemeente belastingen een grote integrale controle aan de Dr Lelykade.
Voertuigen werden oa gecontroleerd op de technische staat en de bestuurders op oa alcoholgebruik en/of openstaande vorderingen. Bijzonder was de zgn alcoholstraat. Iedereen werd vanaf de Westduinweg de afrit naar de Dr Lelykade op gedirigeerd waarna men even moest blazen. Maar liefst 1283 bestuurders bliezen op het pijpje, slechts 2 personen hadden teveel gedronken ! Later op de avond startte een klassieke puzzelrit van Scheveningen naar Voorschoten waardoor er af en toe fraaie bolides voorbij kwamen waarvan de bestuurders zich overigens allemaal keurig aan de alcohol limiet hadden gehouden.
22-10-2012 Diversen week 42-2012
 Foto's Dick Teske 2012 Bezoek van een Franse mijnenjager aan de Scheveningse haven met een ceremonieel tintje, Open Dag Politie Haaglanden en asfalt perikelen aan de Westduinweg.

Klik links voor enkele foto's, vanaf heden een maatje groter dan voorheen.

12-10-2012 Aanrijding met letsel Westduinweg
Foto's  Dick Teske 2012 Vrijdag in de vroege ochtend vond er een aanrijding plaats tussen een personenauto en een vrachtwagen op de Westduinweg ter hoogte van de Zalmstraat. De personenauto werd vol in de flank geraakt door de vrachtwagen. De inzittende van deze auto raakte bekneld in haar voertuig en moest door de brandweer worden bevrijdt. Nadat het dak van de auto was verwijderd kon ze door de hulpverleners uit haar auto worden 'geschept' en geplankt worden afgevoerd naar het ziekenhuis. De VOA (Verkeers Ongevallen Analyse) van Politie Haaglanden heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de oorzaak van dit ongeval, hierdoor was de Westduinweg een groot gedeelte van de ochtend gestremd. Volgens de politie maakt het slachtoffer het 'naar omstandigheden redelijk'. 
06-10-2012 Goed bezochte Open Haven Dag 2012
Klik voor meer foto's.  Dick Teske 2012 Zaterdag werd er in en rondom de Scheveningse havens voor de tweede keer Open Haven Dag gehouden. Veel bedrijven maar ook schepen zetten hun deuren open zodat het publiek van dichtbij kon ervaren wat er allemaal in het havengebied gebeurt.
Men kon meevaren met de boot van het Havenbedrijf, de verkeerscentrale was te bezoeken, maar ook de ijs en ijs koude vriescellen van rederij van der Zwan konden bezocht worden, de KNRM reddingboot Kitty Roosmale kon van binnen en van buiten bekeken worden, kortom, als u niet bent geweest doe dat dan gerust volgend jaar eens. Bekijk links enkele foto's van de Open Haven Dag 2012 in Scheveningen.
22-08-2012 Bommen op strand van Scheveningen
Woensdagavond slaan de metaaldetectors van twee op het strand zoekende mannen aan. Met hun schepje graven ze in het zand ter hoogte van de Keizerstraat om te kijken wat voor muntstuk ze zullen aantreffen. Het blijkt echter geen muntstuk maar een Engelse vliegtuigbom uit WO 2 ! De door hen gewaarschuwde politie zet een flink stuk strand af en laat een explosieven expert komen. Die ziet al gauw dat het een echt explosief is en laat op zijn beurt de EOD uit Soesterberg komen.
Nadat deze militairen ter plaatse zijn gekomen besloot men om de bom per politiejeep naar Meyendel te brengen, daar te begraven en hem vervolgens de dag erop tot ontploffing te brengen.

Afgelopen zondag was het weer raak. De metaaldetector van dezelfde mannen sloeg wr aan. En weer kwam de EOD ter plaatse. Dit keer bleek het een eveneens gevaarlijke na-oorlogse fosfor granaat te zijn. De EOD heeft de granaat ter plekke onschadelijk gemaakt door het fosfor uit de bom te halen.
Enige dagen voor deze vondsten lag het strand op deze plekken nog 'bomvol' met badgasten, gelukkig is er toen niets gebeurt. Wellicht horen we in de toekomst meer van deze twee bommenzoekers !

23-08-2012 Politie op zoek naar man in Duindorp
 Foto's Dick Teske 2012 Politieagenten hielden donderdag 23 augustus om 21.30 uur in de Bevelandsestraat een 32-jarige Hagenaar aan die mogelijk iemand bedreigde met een vuurwapen. Aan de zoektocht deden meerdere politie-eenheden en een politiehelicopter mee.

Bij de politie kwam een melding binnen dat er bij een ruzie op straat een vuurwapen was gezien. Onmiddellijk werd de omgeving met meerdere politie-eenheden afgezet en werd de hulp van een politiehelicopter ingeroepen. In meerdere woningen werd gezocht naar de verdachte. Deze werd echter niet aangetroffen. In de Bevelandsestraat hielden agenten later een 32-jarige man aan die voldeed aan het opgegeven signalement. De man werd aangehouden. Een vuurwapen werd niet aangetroffen. De recherche onderzoekt de zaak.

 
20-08-2012 O o wat was het heet !
 Foto's Dick Teske 2012 Afgelopen weekend liep de temperatuur ook in Scheveningen hoog op. Volle stranden, volle parkeergarages, uitgebrande auto's en geblokkeerde wegen waardoor de truck van de KNRM  in het weekend diverse locaties waar de helpende hand moest worden geboden volledig vastliep. Kortom enkele foto's, klik op de kleine foto.
11-08-2012 150.000 bezoekers vuurwerkfestival Scheveningen
Klik voor de fotoserie.  Dick Teske 2012 Het Internationaal Vuurwerkfestival in Scheveningen heeft donderdag, vrijdag en zaterdag ongeveer 150.000 bezoekers getrokken. Zaterdag kwamen er naar schatting zo'n 80.000 bezoekers naar Scheveningen. China won het festival. De nieuwe boulevard werd voor het eerst op de proef gesteld maar bleek vrijdagavond de doorstroming niet aan te kunnen. Er vormden zich hierdoor grote verkeers opstoppingen bij ondermeer de Schokkerweg, Schuitenweg/Wassenaarsestraat en de Gevers Deynootweg.
04-08-2012 BMW contra lichtmast Hubertusviaduct
 Foto's Dick Teske 2012 Bij een nzijdig ongeval op het Hubertusviaduct zijn afgelopen zaterdagnacht twee gewonden gevallen.
Een BMW klapte bovenop het viaduct in de bocht richting Wassenaar, vermoedelijk met hoge snelheid, vol op een lichtmast die door de klap volledig uit de grond werd getrokken.
De auto raakte zwaar beschadigd. De bestuurder kon vrij snel door de hulpdiensten uit zijn voertuig worden gehaald en raakte wonderwel niet ernstig gewond.
En van de inzittenden van het voertuig raakte echter zwaar bekneld. De brandweer is ruim een uur bezig geweest om deze jongeman, die gewond raakte aan zijn benen, uit zijn benarde positie te knippen.
Ook het mobiel medisch team kwam met de auto ter plaatse om medische assistentie te verlenen. Het Hubertusviaduct is uren afgesloten geweest ivm technisch onderzoek door de VOA,
de Verkeers Ongevallen Analyse van Politie Haaglanden.
 
03-08-2012 Pollerpech voor schoenmaker Keizerstraat
 Foto Dick Teske 2012 Dat de pollers aan het begin van de Keizerstraat regelmatig een eigen leven leiden was al enige tijd bekend maar afgelopen vrijdag
werd schoenmaker Pino Doornkamp met zijn neus op de feiten gedrukt. Zijn vrouw wilde even na negen uur wat spullen afleveren bij de winkel van haar man.
Bij de pollers aangekomen wachtte ze netjes tot deze naar beneden zakten en het licht op groen sprong. Zodra ze vervolgens over de pollers heenreed kwamen deze spontaan omhoog waardoor de auto
een gooi kreeg en de twee voorbanden scheurden. De auto moest door de verzekeraarshulpdienst worden weggesleept. Doornkamp zit nu met een schadepost van ruim tweehonderd euro waarvan het nog maar de vraag is of de WA verzekering dit dekt.
Volgens Doornkamp is het in de afgelopen maanden al zeker vier keer voorgekomen dat een auto ernstig beschadigd raakte met als dieptepunt enige weken geleden een onfortuinlijke Saab bestuurster
waarbij het complete carter onder de motor uit werd geslagen waarna er een gespecialiseerd bedrijf de olie moest komen opruimen en de Keizerstraat lange tijd gestremd was.
In de zomer is de Keizerstraat in principe afgesloten voor autoverkeer echter tot 11:00 uur is de straat bereikbaar voor het laden en lossen van bestemmingsverkeer.
Omdat ook de politie langskwam hoopt Doornkamp dat er nu eindelijk eens wat aan deze poller terreur gedaan wordt zodat er niet nog meer auto’s beschadigd raken.
01-08-2012 Nieuwe serie luchtfoto's online
 Foto's Dick Teske 2012 Klik op de skyline van Den Haag links om een verse serie luchtfoto's te bekijken waarin uiteraard Scheveningen veelvuldig in beeld komt maar ook de nieuwste vorm van de zandmotor bij Monster, Den Haag en Delft komen aan bod.
30-07-2012 KNRM en HVRB oefenen samen
 Foto's Dick Teske 2012 Maandagavond werd er in de eerste haven en op zee een mooie oefening gehouden door de KNRM en de HVRB. De grote broer en de kleinere zus lieten zien dat ze beiden over professionele redders beschikten.

De vaartocht met de reddingboot Kitty Roosmale naar het ankergebied gaf veel nattigheid en hilariteit maar toonde tevens weer eens over wat voor sterk materiaal de KNRM beschikt.
Tussendoor werd de oefening ook nog werkelijkheid toen een in problemen geraakte kitesurfster door de Kitty uit zee werd gered.

Al met al een nuttige en leerzame oefenavond voor de mensen die dag en nacht waken over de Scheveningse kust.

16-07-2012 Nog een laatste herdenking op de van Boetzelaerlaan
klik op de foto voor meer foto's  Dick Teske 2012 Vanavond, de avond voor de begrafenis van de precies een week geleden doodgereden 13-jarige Donnie Rog, hield de familie, in aanwezigheid van tientallen vrienden en bekenden een laatste indrukwekkende herdenking op de plek van het tragische ongeval, de van Boetzelaerlaan. In de stromende regen werden er drie fakkels afgestoken en enige minuten stilte gehouden. Het oplaten van enige wensballonnen kon vanwege de regen niet doorgaan.
Hoewel deze herdenking puur persoonlijk was kregen wij toch het verzoek van de organisatie om hierbij aanwezig te zijn.
Met veel respect en op gepaste afstand van de familie de foto's gemaakt.

Klik op de kleine foto voor enkele regenachtige platen.

11-07-2012 Stille tocht na drama Donnie Rog
Klik hier voor de fotoserie  Foto's Dick Teske 2012 Direct na het ernstige ongeval op de Van Boetzelaerlaan waarbij de 13 jarige Donnie Rog uit Scheveningen om het leven kwam, kwamen vrienden, bekenden en familie bijeen op de plek des onheils om bloemen te leggen en steun te zoeken bij elkaar. Na een oproep tot een stille tocht werd deze razendsnel georganiseerd waardoor deze al zo'n 24 uur na het fatale moment kon plaatsvinden.

Op verzoek plaats ik hier een fotoserie; niet uit sensatie maar om te laten zien wat dit ongeval los gemaakt heeft in een groot deel van Scheveningen.

Op veel foto's staan minderjarigen; mocht u/jij een foto zien waarvan je dat liever niet wil, geef even een mailtje dan wordt deze zsm van deze site verwijderd of het gezicht onherkenbaar gemaakt!

09-07-2012 Politie zoekt getuigen laffe doorrijding
De politie onderzoekt een aanrijding op de Van Boetzelaerlaan ter hoogte van de Frankenslag van maandagavond 9 juli omstreeks 18.40 uur. Een donker blauwe auto (Volkswagen of Seat) reed na de aanrijding door, de politie zoekt getuigen.
Bij de aanrijding raakte een 13-jarige Hagenaar zwaar gewond. Het slachtoffer fietste op de Van Boetzelaerlaan toen hij werd geschept door het donker blauwe voertuig. De jongen werd door de klap enkele meters door de lucht geslingerd. De bestuurder reed door, de auto heeft bij de aanrijding schade aan de rechtervoorzijde opgelopen. Het slachtoffer ligt zwaar gewond in het ziekenhuis.
De Verkeers Ongevallen Analyse heeft onderzoek gedaan naar de aanrijding en is op zoek naar de bestuurder en het voertuig. Getuigen worden opgeroepen zich te melden.
Tips? Bel de politie!
Bent u getuige geweest van deze aanrijding of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de bestuurder? Mogelijk heeft u het donker blauwe voertuig (Volkswagen of Seat) met schade aan de rechtervoorzijde gezien? Neemt u dan contact op met Bureau Verkeer via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

 


Vervolg Archief


Terug