19-06-2012 Man uit water gered door prima samenwerking van diverse hulpdiensten
 Foto's Dick Teske 2012 Dinsdagochtend in alle vroegte komt er bij de alarmcentrale een melding binnen dat er een man van het oude havenhoofd af is gevallen en in het water ligt. Brandweer, KNRM, ambulance en politie spoedden zich naar de plek des onheil waar onderaan het oude hoofd inderdaad een man blijkt te liggen. De brandweer gaat als eerste te water om de man te helpen, spoedig hierna komt de KNRM met twee boten ter plaatse. De brandweer heeft ondertussen de hoogwerker opgesteld die de man uit het water takelt, nadat deze eerst zorgvuldig in een redbakje is gelegd en vastgezet. De ambulancedienst heeft zich hierna over het slachtoffer ontfermt. Volgens de politie gaat het redelijk goed met de man.
12-06-2012 Diverse 112 onderwerpen afgelopen weken
 Foto's Dick Teske 2012 Klik links voor enkele 112 uitrukken door de verschillende hulpdiensten in de regio Scheveningen.
12-06-2012 Diverse Kon. Huis foto's van afgelopen twee weken
 Foto's Dick Teske 2012 In de afgelopen weken ontvingen wij accreditaties voor verschillende gebeurtenissen van het Koninklijk Huis, enkele foto's.
09-06-2012 Winderige maar leuke Vlaggetjesdag 2012
 Foto's Dick Teske 2012 Vlaggetjesdag 2012 is zaterdag erg winderig verlopen. Hierdoor ging de geplande vlootschouw niet door. Minister De Jager opende vlaggetjesdag om 11:00 uur waarna de nieuwe haring naar hartenlust geproefd kon worden. Langs de kaden gebeurde er te veel om op te noemen. Hier een kleine foto impressie van oa de opening van Vlaggetjesdag 2012.
04-06-2012 Flinke aanrijding Nieboerweg
 Foto's Dick Teske 2012 Bij een aanrijding op de Nieboerweg ter hoogte van het Distelvinkenplein is tenminste n zwaar gewonde gevallen. Deze persoon zat in de auto die in de flank is geraakt. Uit voorzorg werd ook een persoon uit de andere auto, alsmede een kind, naar een ziekenhuis vervoerd. De traumahelikopter kwam ter plaatse om medische bijstand te verlenen. De verkeerspolitie onderzoekt dit ongeval.
02-06-2012 Boulevard open voor autoverkeer
 Foto's Dick Teske 2012 Vandaag werd de nieuwe autorijbaan van de boulevard feestelijk geopend. Nadat wethouder Norder als eerste was weggevlagd volgde een bonte stoet van ouderwetse auto's en brommers. Hierna kon ook de rest van het autoverkeer, na zo'n 2,5 jaar, weer gebruik maken van de boulevard en zodoende weer een boulevardje pikken.
01-06-2012 Integrale controle Palaceplein
 Foto's Dick Teske 2012 Politieagenten hielden met onder andere de Rijksbelastingdienst, gerechtsdeurwaarders en de sociale dienst op vrijdag 1 juni een grote controle op het Palaceplein.
Tijdens de controle controleerden agenten bestuurders of zij nog openstaande boetes hadden. In totaal werd een bedrag van €2.350 geind. De Rijksbelastingdienst inde een bedrag van €15.000 en nam 22 voertuigen inbeslag. De gemeentebelastingen controleerden 170 voertuigen en voerde n voertuig af. Ook werd een bedrag van €3.800 geind. Gerechtsdeurwaarders voerden twee voertuigen af en namen er n inbeslag. Door deze dienst werd een openstaand bedrag van €500 geind.
Taxi-controle
Een controle van 15 taxi's leverde de nodige overtredingen op. Voor een bedrag van ruim €8.000 werden bekeuringen uitgeschreven. De Rijksdienst voor het Wegverkeer vorderde zeven rijbewijzen in omdat auto's niet in een juiste technische staat bleken te zijn. Naast deze controles werden nogeens 311 auto's en 36 bromfietsen gecontroleerd. 62 bestuurders kregen een proces-verbaal onder andere voor mobiel bellen en het niet dragen van een autogordel. Twee personen, een 16 jarig meisje en een 37 jarige man, werden aangehouden omdat zij verdovende middelen op zak hadden. En man kreeg een proces-verbaal omdat hij geen geldig identiteitsbewijs kon tonen.
26-05-2012 Zoektocht naar mogelijk vermiste jongen
 Foto's Dick Teske 2012 Een drukke zaterdag voor KNRM Scheveningen. Uit het reddingrapport van Arie Verbaan :

Nog geen uur nadat de vorige actie was afgesloten gingen de piepers van de bemanning voor de vijfde keer. Ditmaal ging het om de vermissing van een jongen van 16 jaar. Zijn moeder had alarm geslagen bij een strandtent op het Zuiderstrand maar was vervolgens niet meer te vinden. Omdat er sprake van was dat de jongen zou zijn gaan zwemmen begonnen de Scheveningse Kitty en de Steur samen met de George Dijkstra van station Ter Heijde en drie RIB's van de Haagse reddingbrigade zoekslagen te maken. Op het strand werd er gezocht door de kust hulpverleningsvoertuigen van Scheveningen en Ter Heijde en een aantal politie- en reddingbrigade-voertuigen. Na enige tijd begon ook de door het Kustwachtcentrum ingeschakelde SAR-helikopter vanuit de lucht naar de jongen te zoeken. Na ongeveer drie uur werd de zoekactie rond negen uur beindigd en konden alle eenheden retour station. Uiteindelijk is er niemand als vermist op gegeven !

15-05-2012 Winderige start Vuurschepenrace NSR 2012
 Foto's Dick Teske 2012 Traditioneel voor de start van het zeilfestijn North Sea Regatta wordt de zgn Vuurschepenrace gehouden. Dit is een zeilwedstrijd in verschillende categorien van Scheveningen naar Engeland en terug.

Ook dit jaar begon de NSR weer erg winderig. Vanaf de Scheveningse reddingboot Kitty Roosmale was alles weer fantastisch te volgen, bemanning bedankt !

Klik links voor enkele zeilplaten.

12-05-2012 SVV Scheveningen kampioen van de Hoofdklasse B
 Foto's Dick Teske 2012 Afgelopen zaterdag is SVV Scheveningen kampioen van de Zaterdag Hoofdklasse B geworden. Nadat de club al bijna het gehele seizoen bovenaan de lijst had gestaan moest er zaterdag gewonnen worden van Excelsior Maassluis. Scheveningen won met 4-0 en de vreugde barstte los, kampioen !

Door dit kampioenschap speelt Scheveningen volgend seizoen in de hoogste klasse van de amateurs, de Topklasse. Mannen, gefeliciteerd !

04-05-2012 Stemmige dodenherdenking in Duindorp
 Foto's Dick Teske 2012 Jl vrijdag 4 mei werd er rond het middaguur de jaarlijkse dodenherdenking op het Tesselseplein in Duindorp gehouden. Ondanks de miezelregen was de opkomst zoals elk jaar weer groot. Jong en oud zorgden voor een stemmige herdenking. Burgemeester van Aartsen hield een toespraak en legde een krans namens het gemeentebestuur. Hierna werden er vele kransen en bloemen bij het ronde monument neergeled.
Ook was er koorzang van het ScheveningsVissersvrouwenkoor icm jonge schoolkinderen uit Duindorp. Klik links voor een korte foto impressie.
28-04-2012 Geslaagde Reddingbootdag KNRM Scheveningen
 Foto's Dick Teske 2012 Zaterdag 28 april hield de KNRM weer haar jaarlijkse Reddingbootdag op haar stations langs de Nederlandse kustwateren. Ook reddingstation Scheveningen deed hier weer aan mee. Donateurs konden meevaren met de reddingboot Kitty Roosmale of een stuk meerijden over het strand met de KHV Truck.

Deze truck is er sinds zaterdag trouwens ook in het miniatuur, gemaakt door modelbouw kunstenaar Wim van Lit die de minitruck symbolisch overhandigde aan de truckbemanning.

Maar liefst 750 mensen wisten het reddingstation, ondanks het wat mindere weer, te vinden. De meesten keerden met een ietwat nat pak huiswaarts nadat zij de golven hadden ervaren tijdens een vaartocht met de Kitty.

30-04-2012 Drukke en zonnige Koninginnedag op Scheveningen
 Foto's Dick Teske 2012 Ook op Scheveningen scheen het zonnetje voorbeeldig op Koninginnedag. De verschillende vrijmarkten weer zeer druk bezocht; de Keizerstraat, het gezellige Belgisch Park en natuurlijk de mega drukke Frederik Hendriklaan waar je weer over de hoofden kon lopen. De sfeer was goed, de handel liep lekker en er gebeurden geen noemenswaardige incidenten.
30-04-2012 Ernstig ongeval auto-tram ter hoogte van Madurodam
 Foto's Dick Teske 2012 De Koninginnedag begon niet zo goed voor een automobilist maandagmorgen vroeg. Vermoedelijk door de laagstaande zon zag hij lijn 9 over het hoofd waarna deze de auto vol raakte en een flink eind opzij schoof. De man raakte bekneld in zijn voertuig en naast een ambulance werden ook de traumahelikopter en de OVDG gealarmeerd. De helikopter landde op het plein voor Madurodam, alwaar de aanrijding plaatsvond. Nadat de brandweer het dak van de auto had geknipt vervoerde de ambulance de man met spoed naar een ziekenhuis. De politie onderzoekt de exacte oorzaak van dit ongeval.
28-04-2012 Op z'n kant Sportlaan
 Foto's Dick Teske 2012 Zaterdagavond wordt een uitparkerende automobilist op de Sportlaan, ter hoogte van het Rode Kruis Ziekenhuis, ongelukkig geraakt door een ander voertuig en komt op z'n zijkant te recht. De brandweer rukte uit maar de bestuurder bleek niet bekneld te zitten en kon zelf de auto verlaten. De verpleegkundige van de motorambulance heeft de man aan zijn arm verbonden. De auto is door een berger weggesleept.
27-04-2012 Grote succesvolle verkeerscontrole Dr. Lelykade
 Foto's Dick Teske 2012 De politie van bureau Scheveningen hield vrijdagavond in samenwerking met het RDW, de belastingdienst en de Gemeente Den Haag een semi integrale verkeerscontrole op de Dr Lelykade. Papieren werden gecheckt, er werd gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer, de technische staat van de voertuigen werd nagekeken door het RDW en de belastingdienst keek of er nog openstaande bedragen waren. Nou die waren er genoeg, meer dan 12 auto's werden in beslag genomen en flinke geldbedragen werden gend. Ondanks dat was de sfeer gemoedelijk en trok de controle veel nieuwsgierige voorbijgangers. Volgens de politie mag deze controle als succesvol worden beschouwt. Later hopen we de exacte resultaten van deze controle door te kunnen geven.

UPDATE : in totaal werden 127 voertuigen gecontroleerd waarvan er maar liefst 36 in beslag werden genomen vanwege een totale belastingschuld van een half miljoen euro ! Het RDW vorderde ook nog een vier kentekenbewijzen in vanwege de beroerde technische staat van deze voertuigen. De politie schreef zo'n 100 bekeuringen uit en inde ook nog eens 2000,00 euro aan openstaande boetes.

19-04-2012 Visersvrouw s avonds prachtig verlicht
 Foto's Dick Teske 2012 Nu het beeld van de Scheveningse vissersvrouw op haar nieuwe plek staat blijkt het beeld s avonds en s nachts ook nog een prachtig uitgelicht te worden door een aantal schijnwerpers in de grond. Het is werkelijk een prachtig gezicht en bij deze een TIP voor een ieder, ga eens kijken op de nieuwe boulevard en doe dat dan wellicht s avonds zodat u de verlichte Vissersvrouw kunt zien ! Adembenemend !
Hoewel er her en der kritische geluiden zijn over de totale verlichting op de nieuwe boulevard komen die geluiden niet vanaf deze kant want de boulevard is in zn totaliteit werkelijk prachtig uitgelicht, de uitstraling is modern maar de led lampen geven een goed licht af.
Natuurlijk heeft een ieder het recht om het niet mooi te vinden maar daar zijn de meningen dan sterk over verdeeld, ga eens kijken en oordeel zelf.
17-04-2012 Vissersvrouw op nieuwe plek
 Foto's Dick Teske 2012 De nieuwe boulevard van Scheveningen is sinds vandaag weer een stukje completer. Het beeld van de vissersvrouw werd namelijk teruggeplaatst zodat ze nu weer uitkijkt over zee. Ruim een jaar geleden werd het monument gesloopt om plaats te maken voor een nieuw stuk boulevard. De vissersvrouw werd tijdelijk op het plein bij de Oude Kerk neergezet. Sinds vandaag staat ze weer fier te pronken midden op het wandelgedeelte van de boulevard ter hoogte van de Keizerstraat. Na een ceremonie in de Oude Kerk werd buiten in de stromende regen en bij een harde wind een grote blauwe kist van de sokkel gehesen waarna het beeld in volle glorie tevoorschijn kwam. Klik links voor een kleine foto reportage.
04-04-2012 SprookjesBeelden aan Zee groots heropent
 Foto's Dick Teske 2012 Woensdagmiddag is de beeldentuin van Museum Beelden aan Zee; SprookjesBeelden aan Zee groots heropent door burgmeester Van Aartsen en de Amerikaanse kunstenaar van de grappige beelden Tom Otterness. ze werden daarbij geholpen door maar liefst 116 schoolkinderen van de Willem de Zwijgerschool. Hoogtepunt was het aansnijden van een door de kinderen gemaakte sprookjestaart door de 8 jarige Sybe samen met Tom Otterness.

De gratis toegankelijke beeldentuin, die voorheen aan de museumzijde zat, ligt nu langs het wandelgedeelte van de vernieuwde boulevard zodat men geen autoweg meer hoeft over te steken om er te komen.

03-04-2012 Nieuwe Boulevard; zoek de verschillen
 Foto Dick Teske 2012 Afgelopen vrijdag is de eerste kilometer nieuwe boulevard opgeleverd. Hoewel er her en der nog wel wordt gewerkt aan bv het plaatsen van de bankjes is het echt iets bijzonders als je er voor de eerste keer op loopt. Het flaneergedeelte is ontzettend breed en loopt ter hoogte van de Keizerstraat enigszins golvend omhoog, tot groot plezier van skaters die er nu al dagelijks hun kunsten vertonen. Ook is het zgn lage boulevard gedeelte nog niet helemaal klaar en men werkt keihard door aan het stuk richting de Vissershavenweg.

Het is echt een aanrader om er binnenkort eens te gaan kijken, u kent het niet meer terug. Dit moet echter nog wel lopend of met de fiets gebeuren; de autobaan gaat rond 1 juli open zodat men dan vanaf de Scheveningseslag door kan rijden tot de Vissershavenweg.

Ter vergelijking een combifoto van de situatie vr en n de grote verbouwing. Klik links voor een vergroting.

Met dank aan de huismeester van Rsidence Savoy !

20-03-2012 De Pier staat te koop
 Foto's Dick Teske Wie ziet er gat in ?? ok, er is wat achterstallig onderhoud maar goed, het Schateiland is pas helemaal opgeruimd en brandschoon, dat scheelt. En bij laag water kun je tegenwoordig onderhoud plegen aan de pilaren, wie biedt ??!!
20-03-2012 Foto update aanleg Nieuwe Boulevard
 Foto's Dick Teske 2012 De aanleg van de nieuwe boulevard gaat in hoog tempo verder. Zo is men momenteel bezig met de montage van een nieuwe loopbrug richting de Vuurbaakstraat, worden de eerste kiosken ingericht (snackbar de Jong krijg een echt paleisje) en worden de verschillende bestratingen aangelegd. Ook staat de sokkel voor de Vissersvrouw inmiddels op haar plaats. Nog even geduld en ze kijkt weer uit over zee !

Vanaf zaterdag 31 maart kan men reeds flaneren en een patatje kopen bij De Jong op het stuk wandel boulevard tussen Scheveningseslag en de Kalhuisplaats.

Ook is het zeer waarschijnlijk dat het autoverkeer nog vr 1 juli vanaf de Scheveningseslag tot aan deVissershavenweg kan rijden. In juli kan men dus reeds weer een 'Boulevardje pikken' . Klik op de foto voor enkele beelden waarop u kunt zien dat het cht mooi wordt !

15-03-2012 Schip van rederij Groen gedoopt in haven Scheveningen
 Foto's Dick Teske 2012 Donderdag rond 17:30 uur werd het nieuwste schip van rederij Groen, de Linde G.  in de haven van Scheveningen ten doop gehouden. Klik op de foto voor enkele foto's van de unieke feestelijkheden.
06-03-2012 Stroomstoring treft Belgisch Park
 Foto's Dick Teske 2012 Grote delen van het Belgisch Park hebben dinsdag de hele dag zonder stroom gezeten. Oorzaak was een verbrande kabel in een transformatorhuisje die er weer voor zorgde dat er her en der meerdere kabels in rook op gingen, waaronder pal voor de gevangenismuur aan de Van Alkemadelaan. Stedin plaatste noodaggregaten en zette veel personeel in om de kabels te vernieuwen. Veel mensen moesten zonder verwarming naar bed omdat daar de stroom pas diep in de nacht weer geactiveerd werd. Omdat enkele straten pikdonker waren reed de politie extra surveillance ronden door de wijk.
05-03-2012 Aanrijding met justitiebusje nieuwe Parklaan
Foto's  Dick Teske 2012 Maandagmiddag vond er een aanrijding plaats tussen een gevangenbusje van Justitie en een personenauto op de Nieuwe Parklaan ter hoogte van de Cremerweg. Een automobilist wilde het busje inhalen maar ging waarschijnlijk te snel naar rechts waardoor de twee voertuigen met elkaar in botsing kwamen.

De bijrijder van de justitiebus klaagde over de nek en werd uit voorzorg door een ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. Achteraf bleek het letsel mee te vallen.

De persoon die in het justitiebusje werd vervoerd moest overstappen op een andere justitiebus die hem alsnog naar het Huis van Bewaring in Scheveningen bracht.

05-03-2012 Opbouw strandtenten vandaag weer begonnen
Foto's  Dick Teske 2012 Vandaag mochten de Scheveningse strandtenthouders hun tenten weer opbouwen op het strand van Scheveningen. Langs de hele boulevard was het een wirwar van kranen, vrachtwagens en containers.
Bij strandtent Bora Bora gingen maar liefst 50 medewerkers aan de slag om als eerste klaar te zijn. A.s. woensdag om negen uur kan men daar al aan de koffie ! Klik voor een klein beeldverslag van de drukte op het strand en de boulevard.
03-03-2012 Aanrijding Gevers Deynootweg
 Foto's Dick Teske 2012 Bij een aanrijding op de Gevers Deynootweg raakten zaterdagmiddag twee auto's flink beschadigd. Vermoedelijk wilde een Duitse automobiliste keren op de drukke Gevers Deynootweg en zag daarbij een aanrijdende automobilist over het hoofd. Deze knalde vervolgens vol tegen de zijkant van de Duitse auto. Een ambulanceverpleegkundige kwam per motor ter plaatse om de betrokkenen na te kijken op letsel. Hiervan was uiteindelijk geen sprake. Wel raakten de beide voertuigen dusdanig beschadigd dat ze moesten worden afgevoerd door een berger. De HTM was enige tijd gestremd door het ongeval.
25-02-2012 15 Jarig meisje vermoord in de Goudenregenstraat
 Foto's Dick Teske 2012 De identiteit van het slachtoffer dat zaterdag 25 februari omstreeks 7.10 uur op straat aangetroffen werd in de Goudenregenstraat is bekend. Het betreft een 15-jarig meisje uit Nootdorp.

Het meisje is door een misdrijf om het leven gekomen. De politie ontving een melding van een overleden vrouw op straat en is direct een groot onderzoek gestart. Ter plaatse werd een plaats delict gemaakt en forensische experts hebben de gehele dag onderzoek gedaan in de straat.

In de loop van de dag werd bekend dat het slachtoffer een 15-jarige meisje uit Nootdorp betrof. Op dit moment is niet duidelijk wat het meisje deed in Den Haag. De politie hield een 25-jarige Hagenaar aan nadat hij zichzelf meldde, het is niet bekend wat de relatie is tussen het meisje en deze man. De man is overgebracht naar het bureau, de recherche onderzoekt zijn betrokkenheid.

Het lichaam van het meisje zal morgen naar het NFI worden overgebracht teneinde de doodsoorzaak vast te stellen.
15-02-2012 Medische evacuatie door reddingboot Scheveningen
 Foto's Dick Teske 2012 Woensdagmiddag gingen de piepers van de bemanning van het KNRM station Scheveningen af; medevac, een medische evacuatie vanaf de 21 mijl uit liggende (148 meter lange) tanker Pramesti uit Singapore.

Aan boord bleek een bemanningslid zijn enkel te hebben gebroken. De man had veel pijn en het kostte de nodige moeite om hem van boord te krijgen ivm de flinke zeegang. Na ruim een uur varen werd de man samen met de ambulance bemanning van boord gehaald en met een gecompliceerde enkelbeuk naar een ziekenhuis vervoerd.

07-02-2012 Het wel en wee van de winter in Scheveningen
 Foto's Dick Teske 2012 Het blijft maar koud in ons vissersdorp en daar buiten. s Morgens -9 begint inmiddels al heel gewoon te worden. Naast veel schaats en glij plezier zijn er helaas ook mensen die letsel oplopen door de overal spekgladde stoepen en wegen. Kijkt u naar een kleine winterreportage.
28-01-2012 Enzijdige klapper met BMW Segbroeklaan
 Foto's Dick Teske 2012 Zaterdagnacht rond 03:00 uur gebeurde er een ernstig nzijdig ongeval op de Segbroeklaan. Een BMW X5 4.6 IS (4,6 liter V8, nieuwprijs ongeveer 120.000 euro) knalde in volle vaart tegen een boom, even voorbij de Houtrustweg. Brandweer, politie en meerdere ambulances rukten uit. De twee inzittenden zaten uiteindelijk niet bekneld maar zijn met spoed door de ambulances naar een ziekenhuis vervoerd. De BMW raakte volledig total loss. De politie onderzoekt de exacte toedracht van dit ongeval.
23-01-2012 Auto vast op het strand
 Foto's Dick Teske 2012 De bestuurder van een dikke Volvo XC60 wilde deze maandagavond eens uitproberen op het strand ter hoogte van het Noordelijk havenhoofd in Scheveningen. Nu kun je met een All Wheel Drive best veel maar om door het mulle zand te kunnen rijden heb je toch echt een Four Wheel Drive nodig. Het gevolg was dat de man zijn auto muurvast op het strand reed. De brandweer moest eraan te pas komen om de pechvogel uit te graven en met succes, zeer deskundig en zonder beschadigingen wisten de spuitgasten de Volvo weer op de verharde weg te krijgen.
 
12-01-2012 100 % dag voor bureau Scheveningen
 Foto's Dick Teske 2012 De politie in Scheveningen organiseerde donderdag 12 januari tussen 13.00 en 22.00 uur een honderd procents actie. Doel van de dag was specifieke aandacht op het gebied van preventie en bestrijding van woninginbraken. Ruim 100 medewerkers van Bureau Scheveningen namen aan de dag deel.
De politie organiseerde preventieacties op plekken in de wijk waar in het verleden veelvuldig werd ingebroken. Agenten controleerde woningen op openstaande ramen en deuren. Ook bezochten de agenten enkele ouderencomplexen. Daarnaast controleerde agenten het verkeer op de Statenlaan, deels om in kaart te brengen wie er allemaal door de wijk rijdt.
Veelplegers reizen per tram
Ook het openbaar vervoer werd niet overgeslagen. Ruim 30 personen bleken zonder geldig vervoersbewijs te reizen, waarvan drie Haagse veelplegers die niet aannemelijk konden maken waarom zij naar Scheveningen op weg waren. Twee van hen waren notoire leden van een criminele- en overlastgevende groep uit Den Haag.
Een bestuurder bleek te veel te hebben gedronken en kreeg na het blazen van 460 ugl als uitslag een proces-verbaal. En automobilist bleek in het bezit van een verboden wapen (ploertendoder). Drie personen moesten nog voor een bedrag van 1200 euro aan openstaande boetes betalen. Een automobilist reed in een auto die de man had verduisterd.
10-01-2012 MMT twee keer in 24 uur ingezet op Scheveningen
 Foto's Dick Teske 2012 Afgelopen weekend werd het MMT (Mobiel Medisch Team) ofwel het traumateam twee keer binnen 24 uur ingezet op Scheveningen. In beide gevallen ging het om een nacht inzet. Eerst kwam een bromfietser in het holst van de nacht ernstig ten val op de hoek van de Schokkerweg met de Zeesluisweg. Het MMT kwam met de auto en ondersteunde het ambulance personeel met het verzorgen van de onfortuinlijke man.

Bij de tweede inzet, op de Westduinweg, was veel haast geboden en kwam het MMT met de helikopter. Mag de heli overdag overal worden neergezet, s nachts zijn er plaatselijke beperkingen en mag de heli op slechts zo'n 5 plekken in de stad landen, waaronder het Malieveld en het strand.  De politie zorgt dan voor het vervoer vanaf de landingsplek naar de plaats ongeval. De medische bijstand op de Westduinweg kende helaas geen goede afloop. Een jonge vader overleed in de woning ondanks de massale inzet van veel hulpverleners. Wij wensen de nabestaanden veel sterkte met dit grote verlies.

05-01-2012 Lekker windje op Scheveningen
 Foto's Dick Teske 2012 Hoewel er op Scheveningen niet d storm kwam die voorspelt was stond er toch een aardige wind afgelopen donderdag. Vooral aan de boulevard was het erg druk met mensen die van het natuurgeweld wilden genieten. En waar kun je natuurgeweld beter zien dan op zee. Dat dacht ook een man die, ondanks het afgesloten hek, gewoon het havenhoofd op was gewandeld en daar naar de golven stond te kijken.
Wanneer een golf hem de zee in had geslagen hadden hulpverleners hun eigen leven moeten wagen om de persoon te redden. Vandaar dat de man op last van de politie door de KNRM van het havenhoofd werd gehaald. Dit alles gebeurde bliksemsnel en zeer professioneel en was zodoende voor de toeschouwers een mooi gezicht n een grote leerles om niet ook te doen of het gesloten hek voor iemand anders bedoeld was.
04-01-2012 Brandweer haalt platen van Gandhi centrum
 Foto's Dick Teske 2012 De brandweer moest er woensdagavond aan te pas komen om loszittende perspex platen te verwijderen voor de ramen van de voormalige Pnilkerk in de Scheveningse wijk Duindorp. In de Gereformeerde kerk die enige tijd heeft leeg gestaan is sinds eind vorig jaar een Indisch Gandhi centrum gevestigd. Onverlaten die het daar niet mee eens waren gooiden enkele ruiten in. Rond oud en nieuw hield de politie er nog verscherpt toezicht en werden er perspex platen voor de ramen van het voormalige kerkgebouw geplaatst om ingooien te voorkomen. Blijkbaar moest het allemaal even vlug gemonteerd worden zodat de platen vandaag naar beneden kwamen door de stevige wind. De brandweer heeft ze met een hoogwerker verwijderd, waarna het verkeer in de Tesselsestraat weer ongestoord verder kon rijden.
31-12-2011/01-01-2012 Oud en Nieuw op Scheveningen
 Foto's Dick Teske 2011-2012 Oud en Nieuw is dit jaar op Scheveningen vrij rustig verlopen. De Politie Haaglanden spreekt zelfs van de minst drukke jaarwisseling sinds jaren. In het Westbroekpark ging de theeschenkerij annex opslagplaats van de plantsoenendienst in vlammen op, maar de brandweer was snel ter plekke om de vlammen te doven.

De strijd om de hoogste stapel lijkt dit jaar te zijn gewonnen door het Noorderstrand. Daarentegen waren de Duindorpers weer een stuk handiger in het aansteken, hun stapel brandde als eerste.

Voor zover ons bekend zijn er op Scheveningen geen ernstige dingen gebeurt, al ging er toch her en der een auto in vlammen op.

31-12-2011 Wie heeft de hoogste stapel dit jaar ?
 Foto's Dick Teske 2011 Omdat de concurrentiestrijd tussen het Noorder en het Zuiderstrand dit jaar groter lijkt dan ooit hebben we vanmiddag rond twee uur de twee partijen maar weer eens in beeld gebracht.
Op beide stranden wordt door de jeugd keihard gewerkt om de stapel op te bouwen. Beiden hebben de beschikking over een verhuislift, best handig want al die pallets omhoog sjouwen is niet te doen bij de huidige hoogtes van boven de 50 palletlagen. Vanavond om 0:00 uur gaat de fik erin. Hopelijk wordt het dit jaar een rustige jaarwisseling zonder geweld tegen de hulpverleners. Ik wens iedereen een goede jaarwisseling toe en een heel gezond 2012.
30-12-2011 Bouw vuurstapels in volle gang
 Foto's Dick Teske 2011 De bouw van de vuurstapels op zowel het Zuider als het Noorderstrand zijn weer in volle gang. De concurrentiestrijd onderling lijkt dit jaar groter dan ooit. Zaterdagmiddag weten we wie de hoogste stapel heeft. En wie er ook gaat winnen, in beide kampen is het enthousiasme is zoals elk jaar weer erg groot !
28-12-2011 Megaklapper Waldeck Pyrmontkade
 Foto's Dick Teske 2011 Bij een ernstige aanrijding op de Waldeck Pyrmontkade op 28 december omstreeks 21.30 uur raakten twee personen gewond.

Een 33-jarige vrouw uit Den Haag reed weg uit haar parkeerplaats, maar zag in haar spiegel ineens twee auto’s naast elkaar met hoge snelheid op haar afkomen. Een 34-jarige automobilist uit Den Haag probeerde uit te wijken en verloor de macht over het stuur. Hierbij werd de andere auto, bestuurd door een 41-jarige Hagenaar, en een HTM hoogspanningsmast geraakt.
Benarde positie
De 34-jarige man zat bekneld en de brandweer en het Mobiel Medisch Team waren geruime tijd bezig om hem uit zijn benarde positie te bevrijden. Beide bestuurders zijn in het ziekenhuis behandeld, de beknelde man is zwaargewond, maar lijkt stabiel. De Waldeck Pyrmontkade was tot laat in de avond afgesloten voor alle verkeer. De politie onderzoekt de precieze oorzaak van het ongeval.Vervolg Archief


Terug